Inspiratiedag

Hoe zorgt u voor de juiste diagnose bij patiënten met psychische klachten?
Naar wie verwijst u deze patiënten door?
Heeft u patiënten met slapeloosheid, (milde) depressie, angstklachten?
Wat te doen bij een stabiele patiënt met een chronisch psychiatrisch beeld?
Heeft u jonge patiënten die veel piekeren, ergens heel bang voor zijn of met (een vermoeden) van ADHD?
Bent u op de hoogte van de effectieve, (kortdurende) psychologische protocollen voor dit soort problemen?
Wat weet u van de mogelijkheden om uw patiënten te behandelen met E-mental health (online, zelfhulp)?

Tijdens deze interactieve inspiratiedag krijgt u antwoorden op deze vragen. U hoort en leert wat cognitieve gedragstherapie kan betekenen in uw dagelijkse praktijk.
In de workshops komen onderwerpen en technieken aan bod, zoals indicatiestelling, motiverende gespreksvoering, het uitdagen van gedachten en het leren volhouden van gedragsverandering, terugvalpreventie, begeleide zelfhulp.

Kom naar het World Forum in Den Haag, laat u inspireren en ga naar huis met cognitief gedragstherapeutische inzichten die u direct kunt gebruiken in uw huisartsenpraktijk.

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie, VGCt, organiseert deze interactieve inspiratiedag om de relatie tussen de Basis GGz, de huisarts en de POH aan de ene en de cognitieve gedragstherapie aan de andere kant vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Tegelijkertijd vindt op dezelfde locatie het grote Europese congres 'CBT, Bridging the gap between science and practice' plaats.

Wetenschappelijke commissie,
Prof.dr. Mark van der Gaag, hoofd wetenschappelijk onderzoek Parnassia. Mark van der Gaag is klinisch psycholoog, cogntief gedragstherapeut en supervisor VGCt en bijzonder hoogleraar aan de VU Amsterdam.

Dr. Kees Korrelboom, hoofd wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie, PsyQ Haaglanden (PsyQ), onderdeel van de Parnassia groep (Parnassia) en cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt.

Dr. Harm van Marwijk, huisarts en kaderarts GGz, universitair hoofddocent en lijnverantwoordelijk senioronderzoeker Soma en Psyche, afdeling huisartsengeneeskunde & ouderengeneeskunde VUmc.

Drs. Paul Rijnders, klinisch psycholoog, docent kortdurende vormen van CGt, cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt.